De beste quotes; verder gaan

De beste quotes; verder gaan

Er komt een tijd waarin je moet kiezen tussen de bladzijde om slaan of het boek sluiten
— Ingrid Schabbing op pmaminded.com vertaald
quote boek

Deze quote sprak me aan vanaf het eerste moment dat ik hem las. Nog voor ik begreep wat er bedoeld werd, of voor mezelf duidelijk had wat ik er zelf uithaalde. Misschien wel omdat ik graag lees en het een mooie metafoor vind, of doordat ik er elke keer weer nieuwe invalshoeken in ontdek. De quote groeit met me mee.

Hoe heerlijk is het om volledig door een boek te worden opgenomen, helemaal in een verhaal te zitten en de buitenwereld te vergeten. Je wil niet dat het boek uit is, maar oneindig bladzijdes omslaan.
Als je in een flow zit, of het nu met werk, hobby of in een relatie is, dan mag dat wel oneindig duren. Als je gelukkig bent, lekker in je vel zit, je boven op de top staat en geniet van je leven dan blijf je daar graag bladzijdes omslaan.

Soms tref je een boek dat niet leuk is, waar je niet doorheen lijkt te komen en waar je eigenlijk niet verder in wil lezen. Wat doe je dan? Blijf je bladzijdes omslaan, of sla je het boek dicht en leg je het weg?
Als je tegenslag ervaart, negatieve gedachtes hebt, het niet fijn hebt in je werk of je relatie, dan wil je daaruit graag ontsnappen. Maar soms zit je er zo diep in, dat je bladzijde na bladzijde blijft omslaan omdat je gewoon niet anders meer kan. Hoe lang wil je blijven hangen in negatieve gedachten? Wanneer ben je klaar met slachtoffer zijn van de gebeurtenissen in je leven?

En wat is dan de juiste oplossing. Het boek dicht slaan en wegstoppen, niet meer aan denken? Of moet je jezelf door de bladzijdes heen worstelen en pas bij de laatste bladzijde het boek sluiten?
Dat ligt er maar net aan hoe je de quote leest; Is het boek sluiten dat je opgeeft of juist afsluit? Is de bladzijde omslaan dat je doorzet of juist blijft hangen?

Voor mij betekent het boek sluiten dat je nieuwe boeken kan gaan openen en iets achter je kan laten wat je niet meer nodig hebt. Daarvoor is het wel nodig dat je de gebeurtenissen in dat boek hebt durven aangaan en verwerkt hebt. Anders blijf je na het sluiten en wegstoppen van je boek er alsnog in hangen. Dan wordt het de roze olifant waar je niet aan mag denken.
Aan de slag dan maar met dat boek? Je moet er even doorheen. Met elke bladzijde die je omslaat, kom je dichter bij het volgende boek, dat mooie boek waar je blij van wordt.

Voor welke keuze ben jij klaar? Ik help je dat graag ontdekken.

De beste quotes; Liefde is...

De beste quotes; Liefde is...

De beste quotes; vrije vrije tijd

De beste quotes; vrije vrije tijd