Als werkgever heb je het beste met je mensen voor. Je wil dat ze lekker in hun vel zitten, weinig ziek zijn en dat je zaken goed voor ze geregeld hebt. Soms heb je daarbij ondersteuning nodig. 

Aandacht en steun voor jonge ouders/ zwangere vrouwen

Deze cursus betekende voor mij: even tijd voor mezelf en vooral ontdekken en leren om vanuit je eigen overtuiging, bewuste keuzes te maken en de balans te vinden tussen werk en gezin. Echt een aanrader voor iedere (aanstaande) ouder.
— Danielle, leerkracht

Medewerkers met een jong gezin of net vader of moeder geworden kunnen een kwetsbare groep zijn in een organisatie. De thuissituatie vraagt meer van ze dan ze gewend waren en de balans tussen werk en privé wordt belangrijker.
Ik kan groepsbijeenkomsten organiseren voor jonge ouders, waarin ze steun vinden bij elkaar en goede ideeën delen, maar ook praktische individuele begeleiding tijdens of na de zwangerschap bij het opnieuw inrichten van hun leven en werk.

2016-05-16 12.18.26.jpg

Persoonlijke coaching en begeleiding         

Medewerkers worden gekoesterd en opgewarmd tijdens de sessies. Een coach kan je alleen iets leren als ze zelf die vaardigheden beheerst en door ervaringen heen gegaan is en dat is bij Marjolijn het geval.

— Ischa, adjunct-directeur

Medewerkers die lekker in hun vel zitten functioneren beter en zijn minder ziek.
Individuele coaching wordt ingezet om ze vitaler in het leven en hun werk te laten staan en aan het werk te houden.Voorkomen is beter dan genezen, dus is het goed om vroegtijdig ondersteuning te geven aan medewerkers waar het even wat minder mee gaat of waar zorgen om zijn.
Ook bij ziekteverzuim kan een coachingstraject ingezet worden om de verzuimduur te verkorten.

Personeelsadvies en management-coaching

Het was een relatief korte periode waarin wij elkaar zijn tegen gekomen. In die periode heb ik Marjolijn ervaren als positief, deskundig en verfrissend.— Lucie, directeur Primair Onderwijs

Als HR-professional kan ik ondersteunen bij het vormgeven van een organisatie. Personele regelingen opzetten, beleidsstukken schrijven, formatie-plannen maken, ziekteverzuimbeleid en begeleiding, of het coachen van leidinggevenden.
Dit kan zowel op projectbasis, voor een paar uur om te brainstormen of advies in te winnen, als voor een dagdeel of meer per week structureel, waarbij ik beschikbaar ben voor zowel leidinggevenden als medewerkers.