De beste quotes; Jezelf laten zien

“Misschien heb je boven het maaiveld wel een prachtig uitzicht”
Uit de coachkalender 2017

quote maaiveld.jpg

Een quote met een zekere aarzeling, maar wel stimulerend. Ik lees het als een aanmoediging om te gaan voor wat je wil, te zeggen dat je het kan en zelfs te zeggen dat je de beste bent. Niet om op te scheppen, maar om jezelf te profileren, te gaan staan voor wie je bent en wat je kan. Als je niet de juiste signalen uitzendt, weet niemand je te vinden. Als je boven het maaiveld uit gaat kijken, val je tenminste op. En er is een beloning voor je durf in het vooruitzicht; een prachtig uitzicht, namelijk het bereiken van wat je echt wil.

Ik las deze quote in het eerste jaar van mijn eigen bedrijf, waarin ik het best lastig vond om te vertellen wat ik doe en kan betekenen voor de ander. Ik deed veel interim advieswerk en had weinig coachklanten. Als Personeelsadviseur heb ik mijn sporen wel verdiend, die opdrachten kwamen vanzelf wel langs, maar als coach? Mocht ik zeggen dat ik daar goed in was?

Het antwoord is, Ja, uiteraard!
Daar bleken wel een aantal sterke overtuigingen te zitten, die mij ervan weerhielden dat ook daadwerkelijk uit te spreken en uit te stralen. Zoals?
Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, eerst bewijzen en vooral niet opscheppen.
Dat maakte ook mij bang om te vallen als ik boven het maaiveld zou uitkijken.

Maar overtuigingen die je in de weg zitten, zijn er om aan te werken. Ik doe dat met cliënten, maar zelf blijf ik ook bezig. Mezelf blijven ontwikkelen, steeds een stap vooruit en oefenen.
Het gaat niet altijd vanzelf, maar gelukkig zijn er mooie quotes om ons op het goede pad te houden. De aarzeling kan wat mij betreft nu wel uit de quote:

“Boven het maaiveld heb je een prachtig uitzicht, dus ga ervoor.”

De beste quotes; vrije vrije tijd

De beste quotes; vrije vrije tijd

Werkdruk verminderen; meebeslissen over het werkverdelingsplan

Werkdruk verminderen; meebeslissen over het werkverdelingsplan